Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014



ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δημοσιογράφου  κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ
[Ειδικού Γραμματέα του Συνδέσμου]





 


Εγιναν την Παρασκευή βράδυ, 11 Ιουλίου 2014 με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, στο κτήριο του Σκαγιοπουλείου, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του αειμνήστου δικού μας Πάκου, του αξέχαστου δασκάλου Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους με τίτλο «Ο Ζωγράφος, ο Γλύπτης, ο Δάσκαλος», που συνδιοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, η  Ένωση Εικαστικών Πάτρας και ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή», στα πλαίσια των αφιερωμάτων για τους δημιουργούς της πόλης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


Τον νέο πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο και την μορφωτική σύμβουλο της Πρεσβείας κα Μαρία Παναγίδου καλωσόρισε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αχαϊας Κύπρου ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ. Πριν τα εγκαίνια το Δ.Σ. του Συνδέσμου και οι καλεσμένοι είχαν μια ενημερωτική σύσκεψη και ανταλλαγή απόψεων εφ’ όλης της ύλης, στο αναψυκτήριο του δασυλλίου στο Κάστρο της Πάτρας. Ο κ. Πρέσβης τόνισε ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που συμμετέχει, μια και πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τον πρόεδρο κ. Αναστ. Στασή για την πολύπλευρη ενημέρωση και την εποικοδομητική συζήτηση.   

   

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ

Μέσα σε πολυπληθές ακροατήριο στο χώρο έξω από την είσοδο του ιδρύματος έγιναν τα εγκαίνια της εκδήλωσης με συντονιστή τον άφταστο και άψογο στα καθήκοντα του αυτά κ. Δημ. Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. και ανώτατο στέλεχος των Δημοτικών Υπηρεσιών και της Πινακοθήκης. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο επίσημος προσκεκλημένος κ. πρέσβης μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας κ. Κωστόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αχαϊας Κύπρου ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ κ. Αναστ. Στασής, οι κυρίες Χρυσάνθη Βανταράκη, Κων/να Παπακώστα, Γεωργία Τσουκαλά. Θα παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένους τους χαιρετισμούς του κ. πρέσβη, του κ. προέδρου του Πολιτ. Οργανισμού και του προέδρου του συνδέσμου Αχαιών Ακτή κ. Αναστ. Στασή και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.








Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πλην του κ. πρέσβη Κυριάκου Κενεβέζου και της Μορφωτικής Συμβούλου της Πρεσβείας κας Μαρίας Παναγίδου, ο βουλευτής κ. Χατζηλάμπρου, τα συμβούλια των διοργανωτικών συμβουλίων, μέλη πολλών συλλόγων, καλλιτέχνες, κ.λ.π.

Η παράλληλη έκθεση του αειμνήστου Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και ώρα 20.00  στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου & Αράτου).

 Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά: 10.00-13.00 & 19.00-21.00. Σάββατο: 10.00-13.00. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά. Διάρκεια εκθέσεων έως 30 Ιουλίου 2014


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου